Steden

FITdoordeStad kent zijn start in Dordrecht. Een mooi en vooral historische stad. Met veel plezier worden er wandel- en hardlooproutes aangeboden in Dordrecht. Het toekomstbeeld is om FITdoordeStad in diverse steden in Nederland aan te bieden.

 

 

FITdoorDordrecht

Dordrecht is de start van FITdoordeStad. Een historische en unieke stad die veel te bieden heeft! Het Venetië van Nederland is herkenbaar door haar historische binnenstad, prachtige gebouwen en het water.

Praktische informatie:

  • Elke tour heeft zijn startpunt bij de ingang van het centraal station van Dordrecht aan de kant van de bushalte Centraal Station. De begeleider staat voor de incheckpoortjes van het station.
  • Elke tour eindigt bij het centraal station.
  • De begeleider is herkenbaar aan een wit FITdoordeStad-shirt (zie foto).
  • Fietsenstalling is gratis bij het centraal station.
  • Wordt je met de auto afgezet? Er is een ‘Kiss and Ride’ mogelijkheid.
  • De bushalte bevindt zich direct naast het station.

Routes

Bij FITdoordeStad vinden we het belangrijk om in beweging te blijven. Dus ook om jou in beweging te houden! Dit doen we op een bijzondere en vooral leuke manier. We gebruiken de stad om FIT te worden! Met een groep sporten we samen door de leuke straatjes en mooie parken. De groep wordt begeleidt door de begeleider met een fysiotherapeutische achtergrond. Er wordt gesport met een minimumaantal van 2 en een maximumaantal van 5 mensen exclusief de begeleider. De huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus worden op de voet gevolgd en er kan gegarandeerd worden dat er op 1,5 meter kan worden gesport.
Er is keuze uit wandel- en hardlooproutes. In beide gevallen wordt er 2 á 3 keer per route een actief rustmoment ingelast. Hierbij stoppen we even met het wandelen of hardlopen en doen we onder begeleiding wat lichamelijke oefeningen. Is er een bepaalde oefening niet mogelijk? Geen probleem! Er is altijd een alternatieve oefening te bedenken.

Er worden veel verschillende routes aangeboden!

 

Wandelroutes

Wandel gezellig met ons mee door de stad! Met een groep van 2 tot 5 mensen wandel je onder professionele begeleiding langs de mooie plekjes. Tussendoor zullen er 2 á 3 momenten zijn waarbij er even een korte rust wordt genomen. Tijdens deze rust zullen er lichamelijke oefeningen worden uitgevoerd. Ieder doet dit op zijn eigen niveau en kijkt wat haalbaar is. De routes duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Begeleiding: Altijd aanwezigheid tourbegeleider
Duur: 30-45 minuten
Aantal rustmomenten: 2-3

 

 

Hardlooproutes

Doe je hardloopschoenen aan en ren gezellig mee! Met een groep van 2 tot 5 mensen loop je hard onder professionele begeleiding en zie je de mooie plekken van de stad. Tussendoor zullen er 2 á 3 momenten zijn waarbij er even een korte rust wordt genomen. Tijdens deze rust zullen er lichamelijke oefeningen worden uitgevoerd. Ieder doet dit op zijn eigen niveau en kijkt wat haalbaar is. Het laatste stukje van de route zal met een cooling down worden afgesloten. Dit houdt in dat de laatste meters wandelend worden uitgevoerd.De routes duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Begeleiding: Altijd aanwezigheid tourbegeleider
Duur: 30-45 minuten
Aantal rustmomenten: 2-3